Postat de: Chief Cooker LoKo | Aprilie 27, 2010

M-am intors…:))

Buna dragii mei vizitatori ai blogului si iubitori ai gastronomiei imi cer scuze pentru lipsa dar de acum am sa revin cu un noi retete si lectii culinare.

In continuare va voi prezenta explicatiile adevarate ale unor preparate pe care majoritatea bucatarilor din Romania nu dobandesc si nu stapanesc retetele si le deriveaza in mod dezastruos. Va urez lectura placuta…

AGLIO E OLIO
Termen italienesc inseamnand ”usturoi si ulei”, care se refera la un dressing pentru paste, preparat din usturoi si ulei fierbinte.
ALBONDIGAS
Denumirea spaniola pentru chiftele. Albondigas este si numele unui fel de mancare mexican si spaniol, constand din chiftele picante, in sos de rosii. Sopa de albondigas (vezi foto) este o supa cu chiftele (perisoare) din carne de vita si legume tocate.
ALBERT, SOS
Sosul Albert este folosit mult in bucataria britanica, alaturi de carnea de vita brezata. Se prepara din hrean ras si fond limpede ingrosat cu smantana si galbenus de ou si condimentat cu mustar si otet. Sosul isi datoreaza numele printului Albert de Saxa-Coburg, sotul reginei Victoria.
<!–

–>

ABBAYE DE BELLOCQ, BRANZA
Este o branza de oaie originara din portiunea franceza a Tarii Bascilor; preparata prima oara la manastirea benedictina Abbaye de Notre Dame de Bellocq. Se culoare galben deschisa, branza are o textura ferma, semi-tare, acoperita cu o coaja naturala, groasa care poate fi gri, bej sau bruna. Dupa ce a fost imbatranita 6-8 luni, branza are o aroma dulceaga, de zahar caramelizat. Este foarte buna pentru antreuri si adesea este fripta pe gratar sau topita pentru prepararea sosurilor.
<!–

–>

AGEMONO
Este un termen japonez referitor la deep-frying (prajire in baie de ulei) si la mancarurile preparate prin aceasta tehnologie. Tempura este cel mai faimos fel de mancare japonez gatit in aceasta maniera. Prajirea in baie de ulei se face intr-o tigaie speciala, numita agemono-nabe, similara wok-ului chinezesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: