Publicat de: Chief Cooker LoKo | Decembrie 14, 2009

Deserturi

DESERTURI

Patiseria
De obicei, tartele de fructe se mananca cu furculita. Daca vi se serveste tarta impreuna cu o furculita si o lingurita de desert, folositi furculita pentru a tine tarta, si lingurita pentru a o taia si a duce bucatile la gura.
Placinta se mananca cu furculita.
Daca vi se serveste o prajitura cu crema si foetaj (cum ar fi mille feuilles sau cremsnit), e recomandabil sa folositi furculita, nu mana, ca sa impiedicati crema sa curga.
.

 

Pere fierte in sirop
Se mananca cu lingura si furculita. furculita se foloseste pentru a tine para, iar lingura pentru a taia fructul in bucati mici, cat o inghititura. Daca nu se ofera furculita, rotiti fructul cu mana pentru a putea ajunge la toata pulpa. Cotorul se lasa pe farfurie, si se termina siropul cu ajutorul lingurii.
.

 

Serbet
Serbetul este un desert compus in principal din piure de fructe inghetat, uneori si alcool; spre deosebire de inghetata, nu contine lapte. Se serveste uneori intre aperitiv si felul principal, pentru a curata palatul si a elibera papilele gustative.
Daca este servit ca insotitor pentru un fel cu carne, se mananca cu furculita. Daca este servit ca desert, folosuti lingurita de desert.
.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: