Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare consta in fasii subtiri de carne frageda de vita, ceapa si ciuperci feliate, toate sotate rapid in unt si combinate cu smantana.
200g unt 500g muschi de vita 1/3 cana ceapa verde tocata (doar partea alba) 250g ciupercute feliate sare, dupa gust piper, dupa gust 1/2 lingurita nucsoara 1 lingurita tarhon uscat (sau 4 lingurite tarhon proaspat) 1 cana smantana
Pas 1
Se taie muschiul de vita in felii subtiri, transversale; la randul lor, acestea se taie fasiute de 2-3 cm latime.
Pas 2
Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se mareste flacara si se adauga carnea si se rumeneste rapid pe ambele parti. Se asezoneaza cu sare si piper si se scoate din tigaie.
Pas 3
In aceeasi tigaie, la foc mediu, se caleste ceapa 2 minute, apoi se scoate, se pune in acelasi vas cu carnea si se lasa deoparte.
Pas 4
Se adauga alte 3 linguri de unt in tigaie, se mareste flacara si se adauga ciupercutele. Se gateste, amestecand, timp de 4 minute. Se presara nucsoara si tarhonul si se amesteca bine.
Pas 5
La foc mic se adauga smantana peste ciuperci si se amesteca incet; nu trebuie sa dea in clocot. Se adauga fasiile de carne si ceapa calita. Se potriveste de sare si piper. Se serveste imediat alaturi de ouam taitei, paste sau orez.
Anunțuri
Lasă un răspuns