500 g cod sarat uscat
7 linguri ulei de masline extra virgin
1 ceapa taiata in jumatate, si apoi feliata
4 catei de usturoi
2 cutii rosii tocate in suc propriu, circa 400 g fiecare
3/4 cana fulgi de migdale
1/2 cana ardei iuti murati, taiati feliute
1 cana masline verzi umplute cu ardei
cateva fire tocate de patrunjel
sare
piper negru proaspat macinat
patrunjel proaspat, pentru ornat
paine cu coaja crocanta, pentru servit
7 linguri ulei de masline extra virgin
1 ceapa taiata in jumatate, si apoi feliata
4 catei de usturoi
2 cutii rosii tocate in suc propriu, circa 400 g fiecare
3/4 cana fulgi de migdale
1/2 cana ardei iuti murati, taiati feliute
1 cana masline verzi umplute cu ardei
cateva fire tocate de patrunjel
sare
piper negru proaspat macinat
patrunjel proaspat, pentru ornat
paine cu coaja crocanta, pentru servit
.
Pasul 1
Se pune codul intr-un castron mare si se acopera cu apa rece. Se lasa la inmuiat timp de 24 de ore, schimband apa de cel putin 5 ori in acest interval.
.
Pasul 2
Se scurge codul si se indeparteaza pielea, folosind un cutit ascutit. Se desface carnea bucatele nici, folosind 2 furculite, dupa care se pune intr-un castron si se lasa deoparte.
.
Pasul 3
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare, neaderenta. Se adauga ceapa si se caleste la foc mediu pana ce s-a inmuiat si s-a facut transparenta. Se scoate ceapa din tigaie si se pune deoparte, cu ulei cu tot, caci va da gust mancarii si nu trebuie aruncat. Se adauga restul de ulei in tigaie si se incinge. Se adauga apoi usturoiul si se caleste 2 minute.
.
Pasul 4
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, si se gatesc, la foc mediu, timp de 20 de minute, amestecand ocazional, pana ce mixtura s-a ingrosat.
.
Pasul 5
Intre timp, se pun fulgii de migdale, intr-un singur strat, intr-o tigaie mare. Se prajesc la foc mediu timp de cateva minute, scuturand tigaia si amestecand cu o spatula de lemn sau teflon, astfel ca sa se rumeneasca uniform. Atentie sa nu se arda.
.
Pasul 6
Se adauga peste migdale feliile de ardei iute si maslinele umplute. Se adauga si fulgii de peste, amestecand cu grija. Se gateste 20 de minute, amestecand ocazional, pana ce mixtura este aproape uscata. Se asezoneaza dupa gust, se adauga patrunjel si se mai gateste 2-3 minute. Se orneaza cu patrunjel si se serveste in farfurii calde, alaturi de paine cu coaja crocanta.
.
Anunțuri
e tare blog-ul bosss 😀
By: geo on Septembrie 20, 2009
at 14:00