Postat de: Chief Cooker LoKo | Aprilie 12, 2009

Stiati ca… Sfaturi date de Chief Cooker LoKo

Varza murata prea tare se opreste din fermentatie cu 5-6 pastile de aspirina.
Daca dintr-o gaina care urmeaza sa fie preparata ca friptura se face mai intai supa, este necesar ca pasarea sa fie pusa la fiert cu apa fierbinte, pentru ca friptura sa iasa mai gustoasa.
Prajiturile din albus de ou vor creste foarte frumos daca la baterea albusului se adauga si o jumatate de plic de praf de copt.
Nu trebuie sa puneti conservant in conserve pentru ca le strica gustul. Puneti cateva pastile de aspirina pisata deasupra, este mai eficace, nu strica gustul si este folositoare sanatatii.

Frisca batuta cu zahar, intrebuintata la torturi si la prajituri, trebuie bine scursa inainte de a fi folosita, deoarece zerul pe care il lasa strica atat gustul, cat si forma prajiturii.

Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.
Nucile bune pot fi deosebite de cele seci sau stricate prin introducerea lor intr-un vas cu apa. Cele bune se lasa imediat la fund, cele stricate, mai incet, iar cele seci plutesc la suprafata apei. Nucile bune se pun apoi la uscat, la soare.


Daca mananci peste fugu care nu este curatat bine poti paraliza, apoi muri.
Acest peste a devenit treptat, in Japonia, cea mai luxoasa mancare, fiind considerat o delicatesa. Aici sunt raportate chiar o serie de decese in urma consumului de peste fugu. Pentru a prepara si servi acest peste, bucatarii trebuie sa faca niste cursuri si sa obtina diplome ce le atesta acest drept.
Maiestria in prepararea acestui peste consta in a lasa in fiecare bucatica servita si o cantitate mica de otrava care da o senzatie de amorteala si ameteala celui care il consuma.
In Tailanda se intampla ca unii vanzatori fara scrupule sa vanda carne de fugu mort pe post de carne de somon, omorand astfel peste 15 persoane in ultimii 3 ani.


Responses

  1. Nici nu stii cat ma bucur sa dau din intamplare peste siteul tau🙂 Cautam o reteta pentru Ostropel de Pui… si asa am gasit siteul tau … Sunt novice in bucatarie, dar de cate ori am gatit ceva mi s-a spus ca este gustos:)) asta inseamna ca am ceva talent … dar nu intratat incat sa devin chef sau bucatar, nu stau in bucatarie decat daca imi este foarte foame🙂 Am sa folosesc acest site c-a inspiratie in bucatarie .. O zi buna!! si Multumesc!
    Raluca
    PS .. o sa-ti scriu sa-ti spun cum a iesit ostropelul🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: