Postat de: Chief Cooker LoKo | Martie 9, 2009

Avocado – avocat al sanatatii

Avocado – avocat al sanatatii

Avocado este un fruct cu totul atipic: contine mai multe grasimi decat zaharuri, e mai curand cremos decat racoritor, astefl ca ajunge sa fie folosit nu atat drept legume, ci drept… substituit de carne.

Faima… fructoasa!
Numele de avocado vine din limba nahuatil. Aztecii denumeau fructul ahuacatl (testicul), probabil datorita formei. Ei il considerau un adevarat fruct al fertilitatii. In timpul cand se culegeu fructele de avocado, virginelle astece erau incuiate in casa, pentru a nu se intampla accidente… Faima de aphrodisiac a urmarit acest fruct si in Europa. La un moment dat in istorie, persoanele care tineau la imaginea lor casta evitau sa fie vazute cumparand avocado…

Untul padurii
100 g pulpa de avocado furnizeaza 220 de calorii – foarte mult pentru un fruct! Nu mai putin de 30 % din avocado este grasimi – insa mono-saturata, cu efecte positive asupra ratei colesterolului. Mai contine potasiu, important pentru sustinerea functiei cardiace si circulatorii, vitamine din grupul B si grupul antioxidantilor (A,C si E).

Pastrare
Fructele nu se aduc pe piata coapte, deci se cumpara verzi, se impacheteaza in ziare si se tin la temperature camerei timp de 3-4 zile. Devin bune de mancat atunci gand se pot apasa cu degetul. Daca apar pete de culoare inchisa, fructul e rascopt. Din samburile de avocado cultivat in ghiveci iese o planta decorative frumoasa, dar pericoloasa pentru animalelle de casa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: