Postat de: Chief Cooker LoKo | Martie 7, 2009

Glosar pentru cele

Wiener Schnitzel; Wienerschnitzel

Wiener Schnitzel; Wienerschnitzel
Numele german pentru snitelul vienez. Acest celebru fel de mancare vienez isi are de fapt originea in Franta. Se face din cotlet de vitel dat prin faina, ou batut si faramituri de paine inainte de a fi prajit in grasime.
Wiener schnitzel este de obicei garnisit cu felii de lamaie, si uneori cu oua fierte tari, ansoa sau capere.

Wok

Wok
Recipient de gatit cu fundul rotunjit, des intalnit in bucataria asiatica, unde este folosit pentru toate stilurile de gatit. Wok-urile sunt in mod traditional facute din otel laminat, ceea ce ofera un control excelent asupra temperaturii; se mai pot face si din tabla de otel, aluminiu inoxidabil sau otel inoxidabil.
Exista wok-uri de diverse dimensiuni, de obicei au doua manere, si in general sunt insotite de un suport in forma de inel, care se pune pe flacara aragazului. Exista si wok-uri cu fundul plat, care se folosesc pe plitele electrice.

Waldorf, salata

Waldorf, salata
Creata in restaurantul Hotelului Waldorf-Astoria in anii 1890, versiunea originala a acestei salate continea numai mere, telina si maioneza. Mai tarziu, bucatile de nuca au devenit parte integrala din acest fel de mancare. De obicei, salata Waldorf se serveste pe un pat de salata verde.

White Chocolate (Ciocolata alba)

White Chocolate (Ciocolata alba)
De fapt, nu este deloc ciocolata, ci doar un amestec de zahar, unt de cacao, lapte, lecitina si vanilie. Acest produs nu poate fi oficial clasificat drept “ciocolata”, pentru ca in el nu exista nici un fel de esenta de cacao, si prin urmare nici aroma de ciocolata. Ciocolata alba trebuie topita foarte incet, la temperaturi scazute, pentru a o impiedica sa se arda sau sa faca cocoloase.

.
Wakame, alge

Wakame, alge
Wakame (Undaria pinnatifida) poate fi consumata cruda dupa ce a fost inmuiata 3-5 minute, sau gatita, dupa ce a fost fiarta 5 minute.
Are un gust si o textura delicata si poate fi folosita in multe feluri, chiar si srata sau asezonata cu otet.
Este foarte bogata in calciu.

.
.
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: