Postat de: Chief Cooker LoKo | Februarie 11, 2009

Specialitare PESCAREASCA MEXICANA by CHIEF COOKER LOKO

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

500 g midii
3 cepe
2 catei de usturoi feliati
300 ml zeama de peste
12 scoici Saint-Jacques
450 g file de cod
2 linguri ulei de masline
1 cartof mare (200 g), taiat bucatele
cateva fire de cimbru proaspat, tocate
1 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete
1 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete
120 ml vin alb sec
250 ml smantana
275 g creveti proaspeti, decorticati
75 g branza Cheddar rasa
sare
piper negru proaspat macinat
cateva fire de cimbru proaspat, pentru ornat
Pasul 1

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

Se curata midiile de “barbi”. Se arunca cele care nu se inchid cand sunt ciocanite cu degetul. Se spala in apa rece.
Pasul 2

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

Se toarna apa intr-o tigaie mare, cat sa formeze un strat de 2-3 cm grosime. Se toaca 1 ceapa si se adauga in tigaie, impreuna cu usturoiul. Se da in clocot, apoi se adauga midiile si se acopera tigaia. Se fierb midiile 5-6 minute, scuturand tigaia ocazional. Cand midiile incep sa se deschida, se aleg cele ce raman inchise si apoi se arunca. Se scoate carnea din cochiliile midiilor ramase si se pune deoparte. Se strecoara lichidul in care s-a gatit printr-o sita captusita cu tifon, ca sa indeparteze orice urma de nisip. Se combina lichidul ramas cu zeama de peste, cat sa se obtina o cantitate de 300 ml.
Pasul 3

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

Se deschid scoicile Saint-Jacques: se tin fix in mana, cu partea plata in sus. Se insereaza lama unui cutit printre valvele cochiliei si se rasuceste ca sa deschida cochilia. Se scobeste apoi cu lama cutitului cat sa se desprinda carnea din interiorul cochiliei. Se pastreaza doar muschiul aductir alb si partea portocalie (coralul); restul se arunca, nefiind comestibil. Se spala carnea aleasa sub jet de apa rece ca sa se curete de nisip, apoi se pune intr-un castron.
Pasul 4

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

Se taie fileurile de cod cubulete. Se asezoneaza cu sare si piper si se pun deoparte.
Pasul 5

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

Se taie feliute ceapa ramasa. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga bucatelele de cartof si cimbrul tocat. Se acopera tigaia si se gateste 15 minute, pana cand cartoful este fraged. Se adauga ardeii grasi si se gateste inca 2-3 minute. Se adauga apoi midiile si zeama de peste, impreuna cu vinul si smantana. Se amesteca bine.
Pasul 6

TOCANA PESCAREASCA MEXICANA

Se aduce amestecul pana aproape de punctul de fierbere, apoi se adauga pestele si scoicile Saint-Jacques; se fierb incet 5 minute, apoi se adauga crevetii. Se fierb alte 3-4 minute, pana ce toate fructele de mare sunt facute. Se potriveste de sare si piper. Se serveste mancarea ornata cu fire de cimbru si presarata cu branza rasa, insotita de paine proaspata cu coaja crocanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: