
Ke-tsiap – condiment picant, facut din peste murat, foarte popular in China secolului al XVII-lea – se presupune a fi originea numelui “ketchup”.
Marinarii englezi au adus acasa ke-tsiap, si de-a lungul anilor formula s-a schimbat, ajungand sa contina orice, de la nuci la ciuperci. Abia la sfarsitul anilor 1700 locuitorii din New England au adaugat amestecului rosii, si a devenit ceea ce astazi cunoastem sub numele de ketchup.
Numit si catsup sau catchup, acest sos consistent si picant este in America insotitorul traditional al cartofilor prajiti, hamburgerilor si al multor altor mancaruri. Ketchup are de obicei la baza rosiile, desi in magazinele gourmet se gasesc uneori condimente numite la fel, care se bazeaza pe orice altceva, de la nuci la mango sau ciuperci. Otetul ii confera ketchupului gustul usor acrisor, iar zaharul, sarea si mirodeniile contribuie la amestec.
Pe langa faptul ca este folosit drept condiment, ketchupul este folosit ca ingredient in multe
Just passing by.Btw, you website have great content!
______________________________
Don’t pay for your electricity any longer…
Instead, the power company will pay YOU!
By: Mike on Martie 2, 2009
at 19:33