Publicat de: Chief Cooker LoKo | Februarie 11, 2009

Glosar de bucatarie: Ketchup

Ketchup

Ke-tsiap – condiment picant, facut din peste murat, foarte popular in China secolului al XVII-lea – se presupune a fi originea numelui “ketchup”.
Marinarii englezi au adus acasa ke-tsiap, si de-a lungul anilor formula s-a schimbat, ajungand sa contina orice, de la nuci la ciuperci. Abia la sfarsitul anilor 1700 locuitorii din New England au adaugat amestecului rosii, si a devenit ceea ce astazi cunoastem sub numele de ketchup.
Numit si catsup sau catchup, acest sos consistent si picant este in America insotitorul traditional al cartofilor prajiti, hamburgerilor si al multor altor mancaruri. Ketchup are de obicei la baza rosiile, desi in magazinele gourmet se gasesc uneori condimente numite la fel, care se bazeaza pe orice altceva, de la nuci la mango sau ciuperci. Otetul ii confera ketchupului gustul usor acrisor, iar zaharul, sarea si mirodeniile contribuie la amestec.
Pe langa faptul ca este folosit drept condiment, ketchupul este folosit ca ingredient in multe

Anunțuri

Responses

  1. Just passing by.Btw, you website have great content!

    ______________________________
    Don’t pay for your electricity any longer…
    Instead, the power company will pay YOU!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: