Postat de: Chief Cooker LoKo | Ianuarie 9, 2009

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI – Demonstratii pentru incepatori


CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Fiertul in aburi al porumbului este un lucru usor de facut, daca ai la indemana ustensilele necesare. Se utilizeaza un steamer special, sau se improvizeaza unul. Un steamer este format din doua vase: o oala in care se fierbe apa si o sita (sau cos) prevazuta cu un capac. Aceasta se asaza deasupra oalei, astfel ca aburul apei clocotite sa ajunga in sita unde este retinut de capac, permitand astfel prepararea alimentelor continute de sita. Atentie, oala trebuie sa fie indeajuns de adanca astfel ca apa clocotota sa nu vina in contact cu sita.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se iau doi coceni de porumb.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se desfac foile, se trag catre capatul inferior al coceanului si se indeparteaza.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se clateste porumbul sub jet de apa rece si se curata cat mai bine.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se pregateste vasul in care se va fierbe apa (pentru producerea aburului).
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se asaza porumbul in sita (sau cosul) steamerului.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se asaza sita (sau cosul) peste recipientul in care clocoteste apa.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se acopera sita (sau cosul) cu un capac inalt, astfel incat aburul rezultat sa se acumuleze sub capac.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se gateste porumbul 10-15 minute, acoperit cu capac. Se scoate apoi capacul.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se ia porumbul folosind clestele de bucatarie (este foarte fierbinte!).
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se pregateste porumbul, dupa gust (sare, unt, piper etc.).
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

O metoda este de a freca usor porumbul fierbinte de bucata de unt.
.

CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI

Se presara apoi sare si piper peste porumb.

Responses

  1. da par deliciosi numai ca nu gasim porumb iarna,pastrez reteta pt la toamna,vreau ceva ce poti gati iarna sau in orce anotimp,mancare care se gateste repede ,sanatoasa ,care o poate gati chiar si bunica la ea acasa,nu sofisticata,putine calorii dar care sa tina de foame sanatoasa.

  2. tre sa cumperi oala ,bine ca o poti folosi si la prepararea altor mancaruri cred,faci reclama la oala?

  3. rar mai scrii cate o reteta,ce zici de reteta zilei ori a saptamanei,un meniu intreg de la supa pana la desert ar fi mai multa lume interesata,e doar o parere.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: