Postat de: Chief Cooker LoKo | Decembrie 21, 2008

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE – Retete pas cu pas


PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

2 ardei iuti pasilla proaspeti
4 pastravi intregi, curatati
4 catei de usturoi feliati pe lungime
2 lingurite oregano uscat
2 limete, sucul de la
50 g fulgi de migdale
sare
piper negru proaspat macinat
.
Pasul 1

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

Se prajesc ardeii iuti, fara ulei, intr-o tigaie sau pe un gratar, pana ce coaja lor incepe sa plesneasca si sa se carbonizeze. Se pun intr-o punga de plastic si se inchid bine, astfel ca aburul sa nu iasa afara. Se lasa sa stea 20 de minute.
.
Pasul 2

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

Intre timp, se sareaza bine pestii pe interior si exterior si se freaca cu mana. Dupa aceea se spala bine sub jet de apa rece, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie.
.
Pasul 3

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

Se scot ardeii din punga si se decojesc. Se taie cotoarele si se curata de seminte. Se toaca pulpa si se pune intr-un mojar; se zdrobeste cu pilonul pana ce se obtine o pasta. Se transfera pasta de ardei intr-un platou mare adanc. Se adauga feliutele de usturoi, oregano si 2 lingurite de sare, apoi sucul de limete si piper, dupa gust. Se amesteca bine.
.
Pasul 4

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

Se adauga pestii si se tavalesc prin mixtura, ca sa se acopere in mod uniform. Se acopera vasul si se lasa pestii la marinat minim 30 de minute, intorcand pestii o data, la jumatatea acestui interval. Se incinge cuptorul la 200 °C. Se pregatesc 6 foi de folie metalica, indeajuns de mari ca sa poata “ambala” un pastrav. Deasupra lor se intind 6 foi de hartie pergament, de aceeasi dimensiune.
.
Pasul 5

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

Se pun pastravii peste foaia de hartie pergament, se umezesc cu marinata, apoi se presara cu cate un sfert din cantitatea de fulgi de migdale.
.
Pasul 6

PASTRAVI LA CUPTOR, CU ARDEI IUTE SI MIGDALE

Se aduna deasupra pestilor marginile foii metalice si se strang ca sa “ambaleze” pestele cat mai bine. Se asaza apoi pachetele pe o tava de copt, unul langa celalalt. Se da tava la cuptor 25 de minute. Se pune fiecare pachet pe o farfurie separata, sau se deafac toti mai intai si se servesc neambalati, dupa preferinta. Mancarea merge bine cu o garnitura de cartofi noi sau legume proaspete.
.

Responses

  1. La multi ani !!! Multa sanatate si fericire in anul ce vine!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: