Postat de: Chief Cooker LoKo | Noiembrie 12, 2008

Stiati ca Alimente…

  1. enlarge stiati ca..? pictureNu eliminati ciocolata daca vreti sa slabiti cateva kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutritionisti francezi. Acestia au observat ca marii consumatori de glucide (substante care furnizeaza energia necesara organismului, regland senzatia de foame) erau cei mai supli, din totalul celor studiati. Glucidele se gasesc, pe langa ciocolata, in cereale integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru conditii care trebuie indeplinite pentru a reusi pierderea kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentatiei, eliminarea senzatiei permanente de foame, renuntarea la alimentele nesanatoase si practicarea unei activitati fizice adaptate varstei si sanatatii.

  2. Nucile consumate dupa fiecare masa impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi pastreaza arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico. Specialistii recomanda consumul de nuci dupa mesele bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea le au asupra organismului.

  3. Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma; se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.

  4. Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din Pennsylvania (SUA). Pe langa fistic, nucile, migdalele si alunele de padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al grasimilor nesanatoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.

  5. Uitati de numaratul caloriilor si infometare. Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA), intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de preparare.

  6. Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer. In plus, persoanele care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de cei care mananca mai rar acest produs.
  7. Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: