Postat de: Chief Cooker LoKo | Octombrie 30, 2008

CUM SE TOACA VERDETURILE – Demonstratii pentru incepatori


CUM SE TOACA VERDETURILE

Verdeturile (ierburile aromate) sunt un ingredient important in multe retete, iar a le toca la marimea corecta inseamna a profita la maxim de aromele lor.
Se spala cu grija si se usuca pe prosoape de hartie, apoi se asaza pe suprafata pe care se toaca, cel mai adesea un fund de tocat.
Daca avem de-a face cu ierburi cu tulpini mai tari, lemnoase (cum este cazul cu rozmarinul, busuiocul, sau cimbrul), se desprind mai intai frunzele cu degetele.
.

CUM SE TOACA VERDETURILE

Se indeparteaza partea inferioara a tulpinilor unor ierburi aromate cum sunt patrunjelul, mararul, coriandrul etc. Se asaza ierburile unele peste altele, in gramada, pe fundul de tocat.
.

CUM SE TOACA VERDETURILE

Se toaca ierburile mai intai mai mare, grupandu-le in gramezi, pe masura ce se taie. Se toaca apoi marunt. Se tine cutitul de tocat ferm cu o mana, se pun degetele celeilalte maini pe muchia sa, catre varf, atat pentru a tine ierburile gruoate, cat si pentru a evita taierea accidentala a degetelor. Se manuieste manerul cutitului in sus si in jos, rapid, cu o miscare de rostogolire, actionand varful lamei ca o parghie.
.

CUM SE TOACA VERDETURILE

Se foloseste cutitul pentru a aduce tocatura inapoi in gramada, dupa cateva taieri, pentru a obtine o tocatura fina si uniforma.
.

CUM SE TOACA VERDETURILE

Ierburile tocate fin si uniform sunt gata de folosit. Tocate astfel, isi amesteca aromele in modul cel mai eficient.
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: