Postat de: Chief Cooker LoKo | Octombrie 23, 2008

Biriyani de pui

.
Bucatarie: indiana
Grad de dificultate: mediu
Cantitate: 4-6 portii
Durata: 2 ore si 00 minute
Biryani de pui.jpg
Ingrediente:

  • 500 g orez Basmati
  • 1 kg carne de pui, taiata bucati
  • 4 lingurite pudra garam masala + 4 linguri extra
  • 1/2 cana lapte
  • 50 g unt
  • 1 ceapa tocata
  • 3/4 cana felii ceapa fripta
  • 4 linguri usturoi tocat
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 4 linguri ghimbir tocat
  • 5 linguri ulei
  • 3 lingurite boia iute
  • sare, dupa gust
  • 1 lingura seminte coriandru macinate
  • 1/2 lingurita sofran
  • 2 linguri pudra curcuma
  • 2 cani iaurt
  • 2 linguri frunze de menta tocate
  • 4 frunze de dafin indian
  • 3/4 cana rosii tocate
Indicatii
Se marineaza bucatile de pui intr-o mixtura formata din: iaurt, sare, jumatate din boiaua iute, jumatate din ghimbir si din usturoi, 2 lingurita de garam masala, jumatate din curcuma. Se amesteca bine ingredientele si se lasa carnea la marinat cca. 1 ora.
Orezul se spala si se lasa la inmuiat 30 minute.
Se da in clocot apa, se adauga 2 linguri de garam masala, frunzele de dafin si sare si se fierbe in acest amestec orezul pana ce este aproape facut. Se scurge apoi si se pune deoparte.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga 2 linguri de garam masala si se lasa 1 minut, amestecand. Se adauga ceapa si se soteaza pana se rumeneste un pic. Se adauga apoi restul de ghimbir si de usturoi, pudra de coriandru, curcuma, boiaua, 1 lingurita de garam masala si rosiile tocate. Se gatesc 5 minute. Se adauga puiul marinat si se gateste pana ce este fraged.
Sofranul se dizolva in lapte cald si se pune deoparte.
Se asaza straturi succesive de carne si orez. Se presara sofranul dizolvat, restul de garam masala, frunzele de menta, ceapa rumenita si unt intre straturi si deasupra (on top). Deasupra se adauga si apa de trandafiri.
Se acopera cu folie de aluminiu. Se intoduce in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 10-12 minute.
.
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: