Publicat de: Chief Cooker LoKo | Iulie 20, 2008

Chec de ciocolata un desert usor de facut acasa

.
Bucatarie: romaneasca
Cantitate: 12 portii
Durata: 1 ore si 40 minute
Chec de ciocolata.jpg
Ingrediente:

  • Aluat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri apa
  • 160 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 150 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri suc de portocale
  • 1 lingura coniac
  • Umplutura:
  • 80 g unt
  • 80 g ciocolata menaj
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g glazura ciocolata
  • 3 linguri bombonele ciocolata
Indicatii
Se incalzeste cuptorul la 220°C.
Se bat albusurile spuma cu 4 linguri de apa. Se adauga treptat zaharul. Se amesteca separat galbenusurile, apoi se adauga spumei. Se amesteca faina cu praful de copt si cu cacao si se adauga si ea peste spuma de albusuri. Se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit 12 minute.
Se prepara umplutura amestecand untul cu ciocolata, apoi treptat se adauga zaharul. Se bate oul si se adauga si el.
Se scoate checul din cuptor si se indeparteaza hartia pergament. Se taie transversal in doua foi. Se lasa putin sa se raceasca apoi cele doua foi se stropesc cu suc de portocale si coniac. Se pune crema intre cele doua foi.
Glazura se inmoaie pe baie de aburi si se intinde deasupra peste prajitura. Se orneaza cu bombonele de ciocolata.
.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: