Postat de: Chief Cooker LoKo | Iulie 12, 2008

Sos pentru spaghete

Spaghetele au nevoie de un sos care sa le sublinieze gustul, asa ca iti prezentam reteta unui sos mai elaborat, dar deloc complicat.

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei
  • 1 kg carne de porc, de vita, de pui sau carnaciori
  • 5-7 catei de usturoi (mai multe daca preferi)
  • 1 ceapa
  • 1 1/2 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita sovarv (mageran salbatic sau trifoiste)
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita piper
  • sare
  • multe ciuperci
  • 1/2 cana morcovi rasi (daca iti plac)
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri branza parmezan, rasa
  • 2 borcane de bulion
  • 1 lingurita miere
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare:

1. Prajeste carnea intr-o tigaie, dupa ce ai taiat-o in bucatele mici, intorcand-o pe toate partile. Prajirea va duce la separarea unei mici cantitati de ulei din carne.

2. Intr-o tigaie mai mare, pune 4 linguri din acest ulei. Adauga ceapa si usturoiul, apoi amesteca si restul condimentelor. Amesteca pana ce se inmoaie ceapa, iar usturoiul devine auriu deschis (nu lasa usturoiul sa se prajeasca prea tare, pentru ca va avea gust amar).

3. Curata si taie ciupercile, apoi adauga-le. Pune apoi morcovii si ardeiul gras in tigaie, taiate, amestecand din cand in cand.

4. Imprastie branza parmezan deasupra. Adauga apoi bulionul.

5. Amesteca acum carnea prajita.

6. Acopera vasul si lasa-i continutul sa fiarba pentru o ora, dar nu sa clocoteasca. Fa pasta de spaghete cu 15 minute inainte de a fi servita.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: