Postat de: Chief Cooker LoKo | Iulie 2, 2008

CUM SE PREPARA SUSHI – Demonstratii pentru incepatori by Chief Cooker LoKo

CUM SE PREPARA SUSHI

Se asaza o foaie de alge nori pe un servet care se poate rula. Peste alge se pune o cana de orez pentru sushi gatit; orezul se asaza intr-un strat egal, presand cu varfurile degetelor ude si lasand un spatiu de 2 cm fata de margini.

.

CUM SE PREPARA SUSHI

Se intinde o mica cantitate de wasabi, trasand o linie prin mijlocul stratului de orez (fiti prudenti cu wasabi, este foarte iute).

.

CUM SE PREPARA SUSHI

Se aranjeaza mici bucatele sau portii din umplutura dorita (in cazul de fata, felii de somon afumat si feliute de avocado) peste wasabi, intr-o linie orizontala, prin centrul orezului.

.

CUM SE PREPARA SUSHI

Se ruleaza covorasul pentru a obtine un cilindru bine impachetat.

.

CUM SE PREPARA SUSHI

Se strange cilindrul cu degetele pentru a il asigura (nu trebuie apasat prea tare pentru ca ruloul este fragil si se va rupe).

.

CUM SE PREPARA SUSHI

Se taie ruloul in bucatele de 4 cm lungime, utilizand un cutit ascutit, cu lama lata, umezita (este important ca lama sa fie udata dupa fiecare taietura).

.

CUM SE PREPARA SUSHI

Se serveste sushi cu un mic castronel de shoyu (sos de soia japonez) ca dip, extra wasabi pentru cei care prefera gustul iute si cu felii de gari (ghimbir japonez murat) pentru a curata palatul gurii intre bucatile de sushi. Sushi se poate manca folosind mana sau betisoare.

.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: