Publicat de: Chief Cooker LoKo | Iunie 29, 2008

Reteta zilei:Muschi de porc umplut

.
Bucatarie: spaniola
Cantitate: 4 portii
Muschi de porc umplut.jpg
Ingrediente:
  • 750g bucata intreaga de muschi file
  • 100g carne de vita tocata
  • 100g carne d eporc tocata
  • 100g jambon afumat tocat
  • 50g masline, curatate de samburi, tocate
  • 50g ardei gras rosu tocat
  • 1 ou fiert tare, tocat
  • 1 ou batut
  • brandy
  • cimbru
  • ulei de masline
  • sare
Indicatii
Se fac trei incizii in muschiul file, pe lungime, avand grija sa nu se ajunga cu taietura la margini.
Se amesteca carnea tocata cu jambonul, ardeiul gras, maslinele si oul fiert. Se adauga oul batut si brandy. Se sareaza (nu prea mult, caci maslinele sunt deja sarate) si se indeasa umplutura in inciziile facute in bucata de muschi; se leaga apoi cu sfoara, nu prea strans, ca sa nu iasa afara umplutura.
Se asaza muschiul pe o tava de cuptor, se sareaza si se stropeste cu ulei fierbinte. Se da la cuptor, la 180C, timp de 30-40 de minute, udand-o frecvent cu sosul din tava. Daca este nevoie, se adauga putin vin rosu sau apa, ca sa nu iasa prea uscata.
Se scoate, se lasa sa se raceasca si se desfac sforile.
Carnea se serveste fierbinte, taiata felii subtiri, alaturi de sos din tava; se poate servi si rece, cu maioneza.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: