Postat de: Chief Cooker LoKo | Iunie 20, 2008

FRIPTURA DE VITEL CU SOS SI CARTOFI NATUR

1 bucata de carne de vitel pentru friptura
1 ceapa(rosie) mare
2 morcovi marisori
2 rosii
1 capatîna de usturoi(3-4 catei)
cîteva crengute de patrunjel cretz(eu am pus 4)
citeva crengute de basilikum(tot 4)
2 crengute de rosmarin(dar nu am mai avut ,proaspat) sare,piper,condimente ce vreti voi
ulei de masline,merge si cu ulei de floarea soarelui.
Se pune carnea într-o tava.Se curata morcovii,ceapa,ustroiul si se taie bucati/felii.. Rosiile ,se spala si se taie felii.Toate se adauga în tava ,pe lînga carne.Verdeturile le-am pus asa cu codite.Se toarna un pahar de apa si ceva ulei de masline în tava.Se condimenteaza dupa gust ,cu sare,piper si ce alte condimente doriti.Si se da la cuptor.Din cînd în cînd se stropeste friptura cu fondul din tava.Ca sa nu se arda deasupra, puteti folosi folie de aluminiu. Cînd e gata,se scot legumele din tava,împreuna cu zeama de la carne si se fac pireu(macinat/maruntit ,ca o pasta.)
Asa
Se pune acest sos într-o tigaie si mai adaugati cîteva (2-3-) linguri de smîntîna subtire si se lasa la fiert cam 1-2 minute.
Eu am servit friptura cu sos si cartofi natur,cu patrunjel verde deasupra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: