Postat de: Chief Cooker LoKo | Iunie 16, 2008

Koshari (paste egiptene)

.
Bucatarie: egipteana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 6 portii
Durata: 55 minute
Koshari (paste egiptene).jpg
Ingrediente:

  • 1 cana linte maro
  • 1 cana orez basmari
  • 1 cana paste negatite
  • 2 cepe mari, tocate
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 2 linguri ulei
  • 400g rosii tocate
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
Indicatii
Se fierbe lintea intr-un litru de apa cu putina sare. Se da in clocot, se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit (se acopera) 25-30 minute. Cand lintea este facuta, se adauga orezul si se continua fierberea pana ce acesta este fraged (la nevoie, se adauga mai multa apa).
Se fierb pastele int-o oala separata. Se strecoara.
Intre timp, se calesc ceapa si usturoiul pana se rumenesc (5 minute). Se adauga rosiile, fulgii de ardei iute, sare si piper si se lasa sa fiarba incet 10-20 minute, sau pana ce se ingroasa sosul.
Se amesteca lintea, orezul si macaroanele impreuna, intr-un vas mare.
Se pune cate o portie de mixtura pe o farfurie si se toarna deasupra sosul de rosii.
Se presara boia iute sau sare si piper si se serveste.
.

Responses

  1. […] Zrodlo informacjiOryginalny artykul na:https://managerul.wordpress.com/?p=86 […]

  2. e super buna mancare aceasta, am gustat si io in Franta cand am vizitat Turnul construit de Gustario Eifel. super tare retetele, o sa mai incerc din ele. cu te ocupi managere?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: