Publicat de: Chief Cooker LoKo | Iunie 8, 2008

Reteta zilei este:Muschiulet de porc in sos de ardei iute

.
Grad de dificultate: mediu
Cantitate: 4 portii
Carne de porc in sos de ardei iute.jpg
Ingrediente:
  • 1 ardei iute mulato uscat
  • 1 ardei iute ancho uecat
  • 1 ardei iute jalapeno din conserva
  • 800g bucatele muschiulet de porc
  • 30g seminte de susan
  • 80g crabi uscati
  • sare
  • 1-2 linguri oregano uscat
  • 4 linguri smantana acrisoara
  • cateva frunze de oregano proaspat
Indicatii
Ardeii iuti uscati se inmoaie aproximativ 45 de minute in apa calda, apoi se indeparteaza semintele si se taie marunt.
Intr-o oala se pune untura la incins si se prajesc cuburile de carne, la foc mare. Se scoate carnea si se pastreaza la cald. Susanul, crabii si ardeii iuti se prajesc in untura ramasa, 2-3 minute. Se scot din untura si se fac piureu.
Carnea si pasta de ardei iute se pune din nou in oala si se condimenteaza cu sare si oregano. Apoi se toarna aproximativ 200 ml apa (carnea trebuie sa fie doar putin acoperita). Se lasa totul sa fiarba, semiacoperit, aproape o ora, pana ce carnea este foarte moale. In ultimul sfert de ora se ia capacul pentru a se evapora apa.
Mancarea se pune in farfurii cu cate o lingura de smantana si se presara deasupra frunze de oregano.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: