Postat de: Chief Cooker LoKo | Iunie 7, 2008

Lasagna

Lasagna
.
Bucatarie: italiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Durata: 55 minute
Lasagna.jpg
Ingrediente:

  • 500g carne tocata amestec de porc si vita
  • 1 cutie Lasagna all Uovo (500g)
  • 2 rosii curatate de pielita si tocate
  • 160g ciupercute, tocate
  • 1 ardei capia rosu, taiat bucatele
  • 1 morcov, feliat subtire
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 1 radacina mica de telina, tocata
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100g parmezan ras
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri frunze de telina proaspete, tocate
  • 2 linguri frunze de oregano proaspete, tocate
  • cateva frunze de busuioc proaspete
  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita seminte coriandru, macinate
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
Indicatii
Se incinge ulei intr-o tigaie. Se caleste ceapa cca. 1 minute, se adauga apoi usturoiul, ardeiul capia, morcovul si telina. Se amesteca bine si se caleste 2 minute.
Se adauga carnea tocata, coriandrul macinat, sare, piper si boia dulce si se gateste 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga vinul alb si se soteaza pana cand este complet evaporat. Se adauga pasta de tomate, ciupercutele si supa. Se fierbe cca. 1 ora, la foc mediu. Se adauga oregano, rosiile si frunzele de telina, se amesteca bine de tot si se lasa pe foc inca 3 minute.
Se unge cu grasime o forma de copt dreptunghiulara. Se asaza un strat de sos Bechamel, peste el un strat de paste Lasagna (dreptunghiuri 9×6 cm), peste ele un strat de mixtura de carne tocata, se presara parmezan, un alt strat de paste, din nou mixtura de carne si parmezan, si tot asa. Ultimul strat este de paste lasagna, peste care se toarna din belsug sos Bechamel peste care se adauga parmezan ras.
Se da la cuptor (la 200C) timp de 20-25 minute, se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste.
Sos Bechamel

  • 1 ceapa mica, taiata in jumatate
  • 4 cuisoare intregi
  • 600 ml lapte nedegresat
  • 1 foaie de dafin
  • 45 g unt nesarat
  • 45 g faina
  • nucsoara proaspat macinata
  • piper alb macinat
  • sare
  • 100 ml smantana (optional)

Indicatii
Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: