Postat de: Chief Cooker LoKo | Mai 31, 2008

Reteta zilei:PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN by Chief Cooker LoKo

Reteta pas cu pas pentru voi incerca sa va usurez munca.

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

6 pulpe superioare de pui, cu piele si cu os
300-400 g mazare proaspata, din cutie sau congelata
12 cartofi noi, cam de dimensiunea unei nuci medii, curatati de coaja
4 catei de usturoi pisati
2 linguri rozmarin proaspat tocat, sau 1 lingura rozmarin uscat sfaramat intre degete
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingurita boabe de coriandru macinate grosier
2 fire de ceapa verde, tocate marunt (pentru ornat)
3-4 linguri vin rose sau rosu
1 lingurita boia iute
sare, dupa gust
piper negru proaspat macinat, dupa gust
.
Pasul 1

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se aduna ingredientele si se prepara conform retetei. Se spala bine pulpele de pui, se scurg si se sterg, prin tamponare, cu prosoape de hartie. Se decongeleaza mazarea, in cazul in care se foloseste mazare congelata, si se scurge bine daca se foloseste din cea conservata in cutie.
.
Pasul 2

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Se sareaza bine si se pipereaza pulpele de pui, pe ambele parti.
.
Pasul 3

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta si se prajesc pulpele de pui rapid, la foc iute, in transe daca este nevoie, atat cat sa se rumeneasca uniform; astfel se “sigileaza” in interior sucurile care dau gustul carnii. Se scot apoi cu o spumiera si se pun deoparte, la cald (eventual chiar pe usa lasata in jos a cuptorului).
.
Pasul 4

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Intre timp, se combina intr-o punga de plastic cartofii, usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul, 1 lingura de ulei, coriandrul si boiaua; se inchide punga si se scutura, astfel ca ingredientele sa se amestece cat mai bine.
.
Pasul 5

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic, ambele indeajuns de mari cat sa poata contine relativ lejer pulpele (asezate una langa alta, intr-un singur strat), mazarea si cartofii.
.
Pasul 6

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Se asaza pulpele in tava (sau platou), in jurul lor se pun mazarea si cartofii scosi din punga. Punga se arunca, sau se spala pentru o folosire ulterioara. Se sareaza, se pipereaza si se stropeste totul cu putin vin, dupa care se da la cuptor 40 de minute, sau cat este nevoie ca sa se faca si sa se rumeneasca cartofii. Din cand in cand, se mai stropeste continutul tavii cu vin. Pentru culoare, se poate presara peste carne si cartofi putina boia dulce.
.
Pasul 7

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI SI ROZMARIN

Se serveste mancarea calda, presarata cu ceapa verde tocata.
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: