Postat de: Chief Cooker LoKo | Mai 27, 2008

Reteta zilei:Marinata de peste

Ingrediente:
.

  • 1 kg peste (crap, stiuca, somn,etc.)
  • 100 g ceapa
  • 1/2 l suc de rosii
  • 100 ml vin alb sec
  • 2-3 linguri ulei pentru prjit
  • 1 lamiie
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper (1/4 lingurita piper macinat)
  • sare
  • 2-3 linguri faina
Indicatii
Pestele curatat de intestine, spalat si taiat in bucati potrivite se tavaleste prin faina si se prajeste pe jumatate in ulei.
In uleiul ramas, se caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa taiata foarte marunt.
Se stinge cu sucul de rosii si vinul.
Se adauga 5-6 felii de lamiie, curatata de coaja alba care este amara, bucatile de peste, foile de dafin, piperul si cca 1/4 l apa simpla sau apa in care a fiert capul pestelui.
Se da la cuptor 20-30 minute.
Cind se scoate din cuptor, marinata se sareaza dupa gust.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: