Postat de: Chief Cooker LoKo | Mai 25, 2008

Reteta zilei:Piept de pui cu fulgi de porumb…by Chief Cooker LoKo

Cand a auzit o barfa culinara ce spunea ca fulgii de cereale sunt la moda, puiul si-a jumulit toate penele de pe piept si s-a gatit cu fulgi de porumb. Asta nu inainte de a se primeni cu oua, ca la mama acasa…

Ingrediente: 400 gr. piept de pui, 100 gr. fulgi de porumb, 2 oua, 100 ml ulei, 30 gr. mustar, 1/2 lamaie, 20 gr. sare, 5 gr piper, 5 gr. oregano, 5 gr. boia iute, 2 gr. rozmarin

Mod de preparare: Pieptul de pui se spala, se curata de pielite, se sterge bine de apa si se taie in felii subtiri, apoi se condimenteaza cu oregano. Intr-un vas se amesteca ouale, mustarul si restul de condimente. Jumatate din cantitatea de fulgi de porumb se marunteste cu ajutorul unui facalet. Bucatile de carne se trec prin compozitia de ou, avand grija sa fie bine imbracate, apoi se trec prin fulgii de porumb maruntiti, amestecati cu cei intregi. Bucatile de pui astfel imbracate se prajesc pe ambele parti cu ulei incins, apoi se servesc fierbinti, ornate cu feliute de lamaie.

Gata, este simplu si usor de facut si gustos! Timp de preparare 15 minute, timp de gatit 15 minute, calorii cca 395.

Pofta buna!


Responses

  1. f bun:) sa-mi spui si mie te rog ce este desamelul pls.La un fast food fac asa pui, am intrebat cum se face, a zis ca prin asta se da puiul.Dar n-au explicat ce este…apoi am gasit articolul tau, am presupus ca asta, sper sa nimeresc.Mercic

  2. salut! daca mai e Celina interesata, cred ca e vorba, de fapt, de sosul besamel, pentru care gasesti retete cate vrei pe net, prin carti… in principiu, e un sos alb preparat pe baza de rantas, stins si fiert cu lapte, asezonat cu sare, piper alb si nucsoara rasa.

  3. imi place pagina ta fratela am sa garesc ceva din retetele tale par delicioase


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: