Publicat de: Chief Cooker LoKo | Mai 23, 2008

Panacota de vanilie

Panacota de vanilie

Panacota de vanilie Acest desert este foarte apreciat in Grecia.Pentru prepararea a 5 portii de cate 60 grame fiecare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 150 ml lapte cu 0% grasime

– 20 grame fructoza
– 10 grame felii gelatina
– 1 doza vanilie (praf)

– 5 grame lichior Cointreau
– 100 de grame smantana

Mod de preparare:
Introducem feliile de gelatina in putina apa rece pana se inmoaie. Fierbem laptele impreuna cu fructoza. Cand laptele este fiert, dam deoparte catita de pe aragaz..
Gelatina inmuiata se introduce in lapte. In continuare adaugam vanilia, lichiorul Cointreau si smantana (crema de lapte).
Amestecam foarte bine si introducem crema formata in formele alese. Formele trebuie sa aibe o capacitate de aproximativ 60 de grame. Dam formele la rece in frigider pentru aproximativ 3 ore.

Pentru decorarea panacotei putem folosi gem sau dulceata ori sosuri de caramel, capsune, ciocolata sau de fructe.

Energie: 120 kcal/portie
Hidrocarbonati: 9,46 grame/portie
Proteine: 3,05 grame/portie
Grasime: 6,43 grame/portie
Colesterol: 17,6 miligrame/portie

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: