Ingrediente:
- 1 kg carne afumata
- 1 kg cartofi
- 1 foaie de dafin
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 ceasca ulei
- 1 lingura bulion
- sare
- piper boabe
Indicatii
Se spala carnea si se tine putin in apa rece, apoi se pune la fiert cu multa apa.
Se fierbe intr-un vas descoperit cateva ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.
Separat se curata zarzavatul si se taie marunt
Se caleste cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, pe foc mic, intr-un vas acoperit. Cand legumele s-au inmuiat se adauga cartofii curatati si taiati felii groase.
Se acopera totul cu zeama in care a fiert carnea si se fierbe mancarea acoperit pana cand s-au inmuiat cartofii.
Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga o foaie de dafin si se coloraeza cu o lingura de bulion.
Se mai fierb impreuna 10 min.
Mancarea se serveste calda, cu mamaliguta si salata de muraturi.
Se spala carnea si se tine putin in apa rece, apoi se pune la fiert cu multa apa.
Se fierbe intr-un vas descoperit cateva ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.
Separat se curata zarzavatul si se taie marunt
Se caleste cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, pe foc mic, intr-un vas acoperit. Cand legumele s-au inmuiat se adauga cartofii curatati si taiati felii groase.
Se acopera totul cu zeama in care a fiert carnea si se fierbe mancarea acoperit pana cand s-au inmuiat cartofii.
Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga o foaie de dafin si se coloraeza cu o lingura de bulion.
Se mai fierb impreuna 10 min.
Mancarea se serveste calda, cu mamaliguta si salata de muraturi.
Anunțuri
Lasă un răspuns