Publicat de: Chief Cooker LoKo | Mai 17, 2008

Reteta zilei e ceva lejer….

Vinete coapte cu pui sau sunca

Ingrediente

1 vanata mare

100 g friptura de pui, taiata subtire

100 g cascaval

100 g sunca

ulei de masline

50 g sos de rosii

oregano

sare, piper

Mod de preparare

1

Se spala vanata si se curata coaja fasii de 1 cm (zebra). Se taie pe lung in felii de 0,5 cm, se presara cu sare si se lasa la scurs 10-15 minute. Se ia o tava, se unge cu ulei, se da drumul la broiler (grill). Se pun feliile de vanata in tava, se unge fiecare felie cu ulei de masline. Se dau la cuptor pana sunt gata (10-15 minute), intorcandu-se o data. Se pot verifica cu furculita daca sunt facute.

2

Se unge o tava patrata 20 × 20 cm cu ulei. Se pune o felie de vanata, se unge cu sos de rosii, se presara putin oregano, se pune friptura; apoi felie de vanata, sos de rosii, oregano, friptura, vanata, cascaval. Se reia procedeul inlocuind puiul cu sunca si cascaval. Se da la cuptor circa 10 minute pana se topeste cascavalul.

Sugestii

Daca nu aveti grill le puteti face in tigaia de teflon. Fiecare felie de vanata se unge cu ulei pe ambele fete si se frige.

Se pot face numeroase variatii, in loc de pui se poate folosi alt fel de carne, tocata, taiata marunt, ciuperci si de ce nu, chiar porumb.

pofta buna

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: