Postat de: Chief Cooker LoKo | Mai 16, 2008

Reteta zilei este urmatoarea: yam yam…

Chili con carne by LoKo

Ingrediente

500 g carne tocata de vita

2 cepe medii (250 g)

1 ardei rosu mic (capia, ardei gras, gogosar)

2 catei de usturoi

2 conserve de fasole rosie de 450 g

500 g bulion

1 lingurita chimen pisat

2 ligurite chili pisat sau sos de ardei iuti

sare, ulei

Mod de preparare

1

Se taie cubulete ceapa, se taie usturoiul feliute. Se incing 2-3 linguri de ulei si se pune usturoiul. Se caleste 1 minut apoi se adauga ceapa. Se lasa pana devine translucida amestecand din cand in cand. Foc mediu, treapta 5.

2

Se adauga carnea tocata, si, cu o furculita se desfac bucatile. Se pun condimentele si se amesteca. In comert exista condimente speciale pentru chili con carne, care au la baza chimen si chili, daca doriti le puteti folosi cu acelasi rezultat. Dureaza aproximativ 10 minute pana se prajeste carnea. Se pune si fasolea scursa (se recomanda fasole rosie „red kidney”) si se amesteca. Se mai lasa 2-3 minute.

3

Se adauga bulionul, se amesteca. Se da focul mic si se lasa 30 de minute, pana mai scade si se intrepatrund gusturile. Se serveste cat mai fierbinte posibil.



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: